четврток, 23 ноември 2017  |  Вести денес: 0

(ФОТО) Посетителите имаат што да видат во Музејот на Град Скопје, но само ако успеат да влезат!

Зарем има потреба да се опишува сообраќајната анархија која владее низ улиците на главниот Град.

Секој ден се полоша слика и разочарување од сообраќајната (не)култира. Кај нас веќе секој има право да вози и паркира како што сака и секогаш да биде во право со алиби за постапките.

Нервоза колку сакаш, па ако имаш вишок нерви за трошење, качи се во автомобил, автобус или пак велосипед, исто ти е. Насмеан теко дека ќе стигнеш до посакуваната дестинација. „Фејсбук групата „Ѕид на сообраќајниот срам“ служи за да се засрамат и свестат прекршителите, но за жал подобрување нема, само влошување на состојбата.

Деновиве група возачи си земаа за право да го блокираат дури и влезот од Музејот на Град Скопје, еве вака колективно:

#Коментари