четврток, 23 ноември 2017  |  Вести денес: 0

Скопје какво што помладите генерации не го паметат (ВИДЕО)

Скопје 2014 можеби ја разубаве македонската метропола и и го видоизмени изгледот. И даде нов лик, и вдахна нов дух, градот доби нов сјај, нов белег… Но оние повозрасните, сепак со носталгија,  се’ уште со емоции се сеќаваат на она нивно Скопје… На градот од нивното време, на Скопје од нивната младост… Овие пак помладите, новите генерации, тоа Скопје и не го паметат, на такво Скопје и не се сеќаваат… дека некогаш воопшто и постоело.

За сите нив, носталгична видеоразгледница на Скопје непосредно пред и 10 години по скопскиот земјотрес од 1963-та, Скопје, кое повеќе го нема!

#Коментари
[fbcomments]