четврток, 23 ноември 2017  |  Вести денес: 0

ДВЕ СТВАРИ ИСТОВРЕМЕНО!

Лежам некња у двор на полско креветче на тоа вруќините, се варам као лански грав у казан и умирам од мука шо годинава море можам само да сањам. И тоа у тегет! А, фино ми текнуе како у бившите режими на липом плавом Јадрану  ја и другар ми од маало Дуле – “Душекот” забегуевме минимум по три недељи, а бога ми и јаче, у зависност од психофизичка издржљивост и изражен нагон за преживљавање у општество  со предивна природа, без ебан динар у џеб!

1406618689_GRASS-FIELD-HAMMOCK-2

А како, ако не овака: набацуем тоа шаторот на рамо, рамо – друже мој, го стаам ранецот на грбача, ја  зиам вреќата за спиење под мишка, утрчуеме у првиот воз, вагон – друга класа, со резервација за у ходник поред вецето и правац – наше море!

stopiranje35

Након два дена клацкање по тоа шините, стигнуеме на приморје и го чекаме првиот трајект! Нас двајца купуеме една карта по пола, и доека другар ми товарен као магаре на свадба со мојот и неговиот багаж љубазно го замолуе тој шо ги кине картите на тоа докот да му помогне да ускочи у брод, ускакам ја од околу као слепи путник! Након сат  и кусур таласање по валовима, се искрцуеме на првиот од плејадата “липи отоци” и пут под ноги у камп.

Screenshot_10

Хитно снимаме терен и откоа ќе најдеме одговарајуќа парцела, експресно се лоцираме као млади скаути! Следуе растовар на багаж и разгледуење на комшиска, а Бога ми и шира околина. Након тоа, лагано се спуштаме на плажа.

Screenshot_8

И доека “Душекот” врши демонстрација на капацитет на плуќа, дувајќи си го надимакот со уста, ја постилам пешкирче на песок и зафаќам најбољи положај  за апсорбирање на УВ  зраци. Натепуем сунчани цвикери на очи, набијам сламено шеширче  до нос и док вадам крема со максимален заштитен фактор и ја размачкуем по мишиќи, одма снимам кај има две сами и слободни цуцлиња за дружба меѓу народите.

Angie-Layton-bikini-Twitter2A

Откоа ќе одабереме некои шо ни фаќаат око, почнуеме дискретно да ги пратиме: они у вода – ние по нив; они под туш – ние иза нив; они под сенка – ние до нив… и након пар дена, они у шатор – ние врз нив! На гњурење без маска, меѓу сифони и бутини!

desktop-1434493020

Прво едниот со едната, па другиот со другата, па коа ќе ти здосади мењаш  “дупликати”, па затим  следуе “паралел слалом”со двете истовремено, за на крај да се деси “купче”!  А, у купче се знае: кого фатам не жалам…!  Наравно, откако претходно ќе инсценираме ситуација, како боље да се упознаеме, а Бога ми и зближиме!

Што се тиче комуникација, убедљиво најбоље средство за истата не се руки и ноги, као шо некои сељачишта упорно тврдат, него јазик! И тоа, практична примена на нејзиниот – странски, у комплот со својот – домаќи!

572778c8ebf243e58aa8405c5252d417

Наравно, строго уста на уста, или уста на било што друго шо заличуе на уста, уз такозвани филмски пољупци. Јер така најбоље се остварујат значајни и корисни контакти со странскиот партнер! До душа на тој план, за нас и у сред лето – нема зима, јер Балканот е и онака познат, као шо еден познат Егеец рекол, као „најплодно поле за сексуален натпревар меѓу половите“!

Screenshot_1222

Него, лежам ја така  у дворче на тоа полското креветче и у сред евоцирање спомени ме прекинуе тоа мобиљката. Дигам слушалица, коа с друге стране ете ти го упрао “Душекот” ми ѕвони од комшии. Се јавуе да ме праша да не случајно негде дома иам заостанато “Јекодерм”  маст против опекотини!?

Screenshot_12Ја целиот у прашалници, се чудам и го прашуем кај тоа заспал на плажа шо толку изгорел, а он ми тврди дека не за него, него е за жена му. Јер… несакајќи се заебал на стара камперска навика да праи две ствари истовремено: да јаде док задовољова свои страсти и туѓи нагони! Само шо овој пут, доека и бил така кучешки прикачен на жена му с леѓа, му заѕвонил мобилниот шо претходно забораил да го стаи на сајленс. А он, за да не го бара некој шо не треба, по инерција се фатил за мобилката и од руки и го испуштил тоа вруќиот тањир на грб на госпожата!

Screenshot_13

У осталом, кој  и е крив коа ја мрзи да кува манџи, па со месеци набрзинка му вари супа од кесичка, као божем због тоа шуљевите, сака да го одвикне од сува храна викајќи му:  “Да не се распрааме, јади супа”!  А, ладна супа се  јаде ли?

 

#Коментари